понеділок, 30 квітня 2012 р.

Алея сакур у київському парку Кіото потрапила у Книгу рекордів

Алея сакур у київському парку Кіото, 987,45 м завдовжки, занесена у Книгу рекордів України.

Про це повідомляється на офіційному сайті Київської міської держадміністрації.

"У відновленому парку на знак дружби між Києвом і культурною столицею Японії - Кіото - вперше розцвіли дерева сакур. За цих півроку парк Кіото став улюбленим місцем відпочинку жителів Деснянського району, зокрема, житлового масиву Лісовий", - відзначив на церемонії фіксації рекорду найдовшої алеї сакур перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Він відзначив, що парк багато років знаходився у занедбаному стані. "Олександр Попов (голова КМДА - Ред.) вирішив відродити парк Кіото. У досить короткі терміни, завдяки злагодженій роботі співробітників районної держадміністрації, "Київзеленбуду" та інших профільних фахівців нам удалося створити справжню японську оазу", - додав О.Мазурчак.

Зараз сакурова алея у парку Кіото налічує більш як 360 дерев, це голландські саджанці, подаровані Києву японською компанією.

За словами О.Мазурчака, висадка алеї сакур - перший етап у процесі оновлення парку. У подальших планах - благоустрій території, заміна лавок, створення японських садів і ландшафтних куточків.

У цілому цього року міська влада планує реконструювати 130 парків і скверів.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/aleya_sakur_u_kiiivskomu_parku_kioto_potrapila_u_knigu_rekordiv_ukraiini_1724045

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: