пʼятницю, 20 квітня 2012 р.

Новий трейлер "Хоббіта" буде випущено у високочастотному форматі

Перший повноцінний трейлер до дилогії Пітера Джексона "Хоббіт" буде випущено влітку 2012 року.

Його визначальною особливістю буде підвищена до 48-ми частота кадрів на секунду. Зараз стандартом вважається частота у 24 кадри на секунду, повідомляє The Hollywood Reporter.

У зв'язку з цим прокатні мережі по всьому світу в авральному режимі займаються переобладнанням своїх кінозалів, щоб вони змогли демонструвати "Хоббіта" належної якості.

За словами представників компанії Sony, споживачам вже відправлено 13 тисяч цифрових проекторів Sony 4K, здатних відтворювати фільми з частотою 48 кадрів і вище. Інші виробники проекторів, наприклад, Barco, Christie і NEC, стверджують, що їх комплекси також відповідатимуть новому стандарту після незначних доробок і оновлення програмного забезпечення.

Передбачається, що до моменту грудневої прем'єри першої частини "Хоббіта" у світі нараховуватимуться десятки тисяч таких проекційних систем.

Нагадаємо, що Пітер Джексон і Джеймс Кемерон є послідовними прихильниками високочастотної зйомки, що дасть змогу істотно підвищити якість картинки і позбутися артефактів, що заважають перегляду.

Однак проблема полягає не лише у наявності знімальних і демонстраційних комплексів, а і в організації всього ланцюга обробки матеріалів, знятих з частотою 48 кадрів на секунду і вище.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1721541

2 коментарі:

  1. Заодно подзаработают на цифровых проекторах, способных воспроизводить фильмы с частотой 48 кадров и выше...

    ВідповістиВидалити
  2. Мабуть новий частотний формат піднімає якість зображення на більш високий рівень. Дуже цікаво буде порівняти

    ВідповістиВидалити

Коментувати: