вівторок, 10 квітня 2012 р.

Цьогоріч на вибори збираються прийти майже 70% українців

Понад 66% українців заявили про готовність взяти участь у голосуванні на цьогорічних парламентських виборах.

Такі результати вуличного опитування "Порадь депутату щодо виборчого законодавства", проведеного "Центром підтримки громадських ініціатив" спільно з виборчою коаліцією "ДЗВІН", презентував голова ради центру Андрій Карташов на прес-конференції в УКРІНФОРМі.

"За результатами нашого опитування, цьогоріч на вибори збирається прийти понад 66% виборців", - сказав Карташов. Водночас, за його словами, майже 20% опитаних заявили, що не голосуватимуть, а 14% - ще не визначились.

Згідно з результатами опитування, 28% респондентів при виборі кандидата керуватимуться його політичними поглядами, 24% насамперед звернуть увагу на його репутацію, 19% - на спроможність кандидата допомогти місту та 11% - підтримати їх матеріально.

Як зазначив Карташов, характеризуючи ідеального депутата, виборці відзначили, що обраний кандидат насамперед має бути спроможним реально допомогти людям, бути добрим господарником, чесною і чуйною людиною, професіоналом у своїй справі, демократичним та толерантним, здатним на компроміси та переговори, мати досвід роботи на керівній посаді, вміти розробляти та відстоювати закони, бути виходцем із простого народу, а також впливовою особою зі зв'язками. "На останньому місці опинилася категорія "партійність". Тобто, партійна приналежність не є для українців суттєвою характеристикою кандидата", - зауважив голова ради Центру підтримки громадських ініціатив.

Серед дій депутатів, які найбільше обурюють, опитані назвали хабарництво та корупцію (33%), постійну зміну політичних переконань, тобто перехід з однієї партії в іншу (15%), порушення прав і свобод громадян (12%), невиконання передвиборчих зобов'язань (11%), недоторканність і безкарність дій (9%), втрата зв'язку з виборцями (8%), ігнорування або зловживання обов'язками - пропуск засідань ВР та голосування за відсутніх колег (7%), а також приховування "темних" фактів своєї біографії, рівня доходів тощо (5%).

Ірина Бакай, КИЇВ.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/tsogorich_na_vibori_zbirayutsya_priyti_mayge_70_ukraiintsiv_38918

1 коментар:

Коментувати: