неділю, 22 квітня 2012 р.

Найбільший в Європі сафарі-парк відкрився в Криму

Найбільший в Європі сафарі-парк "Тайган", загальна площа якого перевищує 30 га, відкрився в Білогірському районі Криму. Практично в природних умовах тут вільно гуляють більш як п'ятдесят левів, жирафів та інших екзотичних тварин.
Про це в суботу повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Це ще один унікальний об'єкт Криму, який, без сумнівів, стане привабливим для туристів. Це ще один інвестиційний проект, що працюватиме на благо кримчан», - зазначив на церемонії відкриття Прем'єр-міністр АРК Анатолій Могильов.

Ініціатором і засновником відкриття сафарі-парку в цьому передгірному регіоні півострова на території колишньої залишеної військової частини став Олег Зубков, який заснував свого часу в Ялті перший в СНД приватний зоопарк "Казка".

Підприємець має намір реалізувати в Криму ще декілька проектів, які досі зберігає в таємниці: "Коли є підтримка з боку держави, з боку уряду, хочеться працювати і творити далі", - підкреслив він.

Для зручності відвідувачів по всій протяжності сафарі-парку перекинуто спеціальні містки, і левів можна спостерігати в реальному ареалі проживання. Тут представлено і єдину в Україні пару жирафів, а також павичів, мавп, верблюдів, леопардів, ведмедів, оленів, зебр і страусів. Усього на території мешкають більш як півтори тисячі екзотичних тварин і птахів.

До послуг відвідувачів екологічний транспорт - відкриті електромобілі, готель, а також окремі екзотичні послуги. Одна з них - "левеня в номер". Зупинившись в готелі "Сафарі", буквально в десяти метрах від огорожі з левами, можна не лише пробуджуватися під їх царствений рик, але і пограти в номері з їх маленьким дитинчам.

Як повідомлялося, 18 квітня Верховна Рада Криму прийняла рішення про присвоєння сафарі-парку "Тайган" статусу зоологічного зі внесенням до заповідного фонду АРК.

Сергій Павлів, БІЛОГІРСЬКИЙ РАЙОН, АР КРИМ. 21 квітня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/naybilshiy_v_e_vropi_safari_park_vidkrivsya_v_krimu_1721875

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: