суботу, 28 квітня 2012 р.

Українці виявилися більш креативними у роботі, ніж росіяни - дослідження

Понад 60% українців вважають свою роботу креативною, тоді як менше половини росіян змогли відповісти на запитання про креативність своєї роботи ствердно.

Про це свідчать результати дослідження міжнародного кадрового порталу hh.ua, повідомляє korrespondent.net.

Так, пояснили кадровики, на запитання “Чи вважаєте Ви свою роботу креативною?" ствердно відповіли 61% опитаних. Характерно, що у Росії, наприклад, за даними аналогічного дослідження, цей показник становить 47%.

Найбільш креативна робота у жителів Харківської (71%), Рівненської (67%), Одеської (62%), Київської областей (61%), а також у жителів столиці (62%) і АР Крим (68%).

Фахівці з'ясували, що для отримання креативних ідей респонденти "використовують" мозковий штурм і логічні роздуми, але досить часто просто чекають "осяяння".

Водночас, на думку респондентів, для того, щоб бути успішним творчим працівником, необхідно мати гнучкість мислення (56%), винахідливість (44%), талант (35%) і високий рівень внутрішньої мотивації (32%) і непогано при цьому мати високий рівень компетенцій і освіти (23%).

Дослідження hh.ua також показало, що більшість опитаних до креативних завдань керівництва ставляться з радістю (47%) або нейтрально (30%), але іноді (у 6% випадків) нові завдання можуть дуже налякати.

У свою чергу найбільш популярними видами заохочення від керівництва за "креатив" є словесні похвали (43%), іноді премії (12%), рідко підвищення заробітної плати (7%) і ще рідше підвищення по службі (4%).

Креативна робота понад чверті респондентів (27%) так і залишається без позитивної оцінки.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1723786

2 коментарі:

  1. Просто українці дуже оптимістична нація, щоб навіть в одноманітній роботі вбачати креатив... а що українцям іще залишається, як не самонавіювання...

    ВідповістиВидалити
  2. Люди працюють креативно заради того, щоб не нудьгувати на роботі

    ВідповістиВидалити

Коментувати: