середу, 25 квітня 2012 р.

Компанія Apple повідомила про рекордний продаж iPhone

Відома компанія Apple повідомила про рекордний продаж смартфону iPhone у першому кварталі 2012 року. З її фінансового звіту видно, що в січні-березні 2012 року (перший квартал календарного року - другий квартал фіскального року) компанії вдалося продати понад 35 мільйонів телефонів iPhone - майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У січні-березні 2012 року було також продано близько 11,8 мільйона планшетів iPad. Їх продаж виявився трохи гіршим за прогнози аналітиків, хоча в 2,5 раза перевищив показники першого кварталу 2011 року. На 7 відсотків - до 4 мільйонів одиниць - виріс продаж комп'ютерів Mac, що також виявилося гіршим за прогнози.

Прибуток Apple за перші три місяці 2012 календарного року становив 11,6 мільярда доларів - майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. А квартальна виручка компанії становила 39,2 мільярда доларів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, виручка Apple зросла на 59 відсотків, в основному за рахунок продажу на азіатських ринках, у першу чергу, у "Великому Китаї" (КНР, Гонконг, Тайвань). 58 відсотків виручки Apple забезпечив продаж iPhone. Три роки тому на частку смартфонів припадало лише 38 відсотків сумарної виручки Apple.

Після публікації фінансової звітності акції Apple, ціна яких на американських біржах упродовж дня знижувалася, подорожчали відразу на сім відсотків - до 599,5 долара за одну акцію. Нинішній рівень капіталізації компанії - 522 мільярди 390 мільйонів доларів, що робить її світовим лідером за цим показником.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kompaniya_apple_povidomila_pro_rekordniy_prodag_iphone_1722684

1 коментар:

Коментувати: