четвер, 12 квітня 2012 р.

Німецька Принцеса відкрила у Києві післяопераційний стаціонар для бездомних тварин

На території комунального підприємства "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" відкрилося відділення післяопераційного передержування бездомних тварин. Фахівці зазначають, що влаштування такого стаціонару дозволить збільшити кількість проведення стерилізацій ще на 40 тваринах.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

"У новому приміщенні, площею 90 кв. м., встановлено 8 вольєрів для передержування тварин і операційна кімната", - говориться в повідомленні.

Як зазначив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, відкриття цього відділення є черговим кроком столичної влади до вдосконалення принципів гуманного поводження з тваринами.

Нове приміщення для передержування собак дістало схвальну оцінку і від німецької Принцеси Майї фон Гогенцоллерн, що брала участь в церемонії відкриття.

Оглянувши заклад, вона зазначила, що стаціонар має всі умови для нормального життя бездомних тварин. Принцеса запропонувала міській владі продовжити співпрацю з популяризації ідеї необхідності гуманного ставлення до бездомних тварин.

До речі, Принцеса Майя планує взяти на утримання одну з бездомних київських собак, і майже оформила всі необхідні документи.

Нагадаємо, що проект створення стаціонару для післяопераційного передержування бездомних тварин був реалізований за кошти Європейської громадської організації із захисту тварин і природи ETN за підтримки КМДА.

Мазурчак повідомив, що зараз на стадії будівництва знаходиться також притулок, який зможе частково працювати вже в період проведення чемпіонату Євро-2012, і в майбутньому зможе вмістити півтори тисячі собак.

З кожним роком кількість простерилізованих тварин у Києві зростає. Так, в 2010 році було стерилізовано 2 тисячі, в 2011 році - 4 тисячі, а за три місяці поточного року - вже 2,5 тисячі собак.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nimetska_printsesa_vidkrila_u_kie_vi_pislyaoperatsiyniy_statsionar_dlya_bezdomnih_tvarin_39920

1 коментар:

  1. А хороша ідея: дозволити іноземцям брати наших бездомних тварин на утримання. Тільки ж без ускладнень оформлення документів.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: