вівторок, 17 квітня 2012 р.

Квиток на церемонію спуску "Титаніка" на воду проданий за 56 тис. дол.

Справжній квиток на церемонію спуску на воду сумнозвісного "Титаніка", меню вечері, а також інші речі, що мають відношення до лайнера, продані у Нью-Йорку на аукціоні, присвяченому 100-річчю однієї з найбільших трагедій XX століття.

Як повідомляє агентство Associated Press, квиток на церемонію спуску гігантського судна на воду, що відбулася 31 травня 1911 року у Белфасті, пішов з молотка за 56,25 тисяч доларів, вартість меню досягла 31,25 тисяч доларів. Володарями цих двох лотів стали приватні американські колекціонери.

Цікаво, що перший власник квитка, проданого аукціонним будинком Bonhams, так і не з'явився на церемонію - тому частина квитка, яку контролери відривають при вході, залишилася цілою.
Телеграма, відправлена судну "Олімпік", коли "Титанік" вже отримав пробоїну, була продана за порівняно низьку ціну - 27,5 тисяч доларів.

Рукописна доповідь капітана судна "Карпатія", яке підібрало пасажирів, які вижили, і зовсім не знайшла свого нового володаря.

"Титанік" був найбільшим пасажирським лайнером свого часу. Він затонув у ніч на 15 квітня 1912 року після зіткнення з айсбергом в Атлантичному океані, загинуло більш як 1500 осіб. Лише 708 удалося врятуватися.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kvitok_na_tseremoniyu_spusku_titanika_na_vodu_prodaniy_za_56_tis_dol_41708

1 коментар:

Коментувати: