вівторок, 3 квітня 2012 р.

Якби президентські вибори відбулися в березні...

Більшість українців проголосували б за Віктора Януковича, якби вибори Президента України відбувалися у березні 2012 року. Чинного Главу держави готові підтримати 21,7% українців, у той час як лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 19.8%. На третьому місці - лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, якому готові віддати свої голоси 10,8% українців.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», повідомляє
УКРІНФОРМ.

Натомість в умовному протистоянні "другого туру" більшість опитаних віддали б перевагу Юлії Тимошенко, за яку б проголосували 30% українців. Свої голоси Віктору Януковичу в другому турі віддали б 23,7% громадян.

Водночас рейтинг Віктора Януковича у березні порівняно з лютим зріс з 19,7 до 21,7%, що дало йому змогу збільшити відрив від лідера "Батьківщини" майже до 2%, рейтинг якої у березні проти лютого практично не змінився (19,4% і 19,9% відповідно).

За Віталія Кличка на президентських виборах готові проголосувати 7,9% респондентів, 6,2% - за Петра Симоненка, 3,8% - за Сергія Тігіпка, 3,6% - за Олега Тягнибока, 3,1% - за Анатолія Гриценка, 1,4% - за Наталію Королевську, 1,3% - за Володимира Литвина та 0,7% - за Віктора Ющенка. Інших кандидатів підтримали б 3,4%, не підтримали б жодного - 3,8%, не визначились - 12,5%.

Згідно з результатами дослідження, участь у голосуванні на виборах Президента, якби вони відбулися у березні, "однозначно взяли б участь" 45% опитаних, ще 32% - "скоріше взяли б участь".


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/yanukovich_viperedgae__timoshenko_u_prezidentskomu_reytingu_na_2