понеділок, 23 квітня 2012 р.

Україна має припинити вбивати собак - китайські ЗМІ

Китайський інтернет-портал 163.com і газета Changjiang Daily повідомляють про те, що тренер команди-лідера Бундесліги дортмундської "Боруссії" Юрген Клопп і легенда німецького футболу Ларс Рікен вимагають від України, яка прийматиме у себе чемпіонат Євро-2012, припинити масові вбивства бродячих собак.

Про це повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в КНР.

Вони назвали такі дії "варварськими актами", які ніяк не в'яжуться з духом Єврокубка і закликали до "гуманного ставлення". Обидва спортсмени вважають найбільш гуманним і ефективним способом розв’язання проблеми стерилізацію бездомних тварин.

ЗМІ зазначають, що раніше до 300 борців за права тварин навіть виступили з ініціативою взагалі бойкотувати проведення в Україні Кубка європейських чемпіонів, заявляючи, що "Футбол не має кровоточити".

Україна ж зі свого боку, прагнучи успішно провести Євро-2012 і уникнути під час турніру укусів уболівальників бродячими собаками і можливого зараження їх сказом, провела в загальнонаціональному масштабі акцію щодо знищення бродячих собак.

Зокрема, в 4 містах, де пройдуть матчі ЧЄ - Києві, Донецьку, Харкові і Львові - знищено понад 9 тисяч бродячих собак. Група захисту тварин вважає, що ця цифра набагато нижча від реальної.

Згідно зі статистикою веб-сайту "права тварин", в одному лише Києві вбито до 50 тисяч бродячих тварин - собак, котів і ін.

Становище бездомних собак в Україні опинилося в епіцентрі уваги європейського співтовариства, зокрема, в Швейцарії, Німеччині, за океаном - в США. До протестів приєдналися і самі місцеві жителі.

Для України Євро-2012, поза сумнівом, - найкращий привід показати образ країни, зазначають ЗМІ. За даними уряду України, очікується, що приїзд майже півтора мільйонів туристів-уболівальників у цей період дозволить також створити багато робочих місць. Жорстоке ставлення до собак псує враження, резюмують ЗМІ.

Ольга Танасійчук, ПЕКІН.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1721994

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: