пʼятницю, 20 квітня 2012 р.

Європейці й центральноазіати потовщають до 2030 року - ООН

До 2030 року країни Європи і Центральної Азії зіткнуться з проблемою ожиріння.

Про це говориться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО), інформує Центр новин ООН.

"До 2030 року країни Європи і Центральної Азії зіткнуться з проблемою ожиріння та її наслідками, такою як хвороби серця", - говориться в повідомленні.

Автори доповіді зазначають, що голод поки залишається серйозним мотивом для неспокою в багатьох районах Кавказу і Центральної Азії. Але число людей, що страждають від недоїдання на цих територіях, знизиться до 2030 року з 9% до 2%, а до 2050 року - до 1%.

У документі говориться, що, оскільки раціон харчування міняється у бік зменшення споживання зернових і збільшення споживання м'ясних і молочних продуктів, в окремих частинах регіону може збільшитися ризик захворювання на хронічні неінфекційні хвороби. Неправильне харчування, спосіб життя, бідність і рівень медичного обслуговування загрожують регіону ожирінням.

Доповідь була підготовлена до 28-ї регіональної конференції для країн Європи і Центральної Азії, яка проводиться раз на два роки. Метою цієї конференції є обговорення політики і тенденції в сфері продовольчої безпеки.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/e_vropeytsi_y_tsentralnoaziati_potovshchayut_do_2030_roku___oon_1721520

1 коментар:

  1. Товстенькі завжди дуже добренькі - тому не варто непокоїтися щодо зайвої ваги...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: