вівторок, 31 липня 2012 р.

Шпажистка Яна Шемякіна перша українська олімпійська чемпіонка Ігор-2012 в Лондоні

Яна Шемякіна принесла Україні перше "золото" Ігор-2012 в Лондоні (Великобританія), вигравши в понеділок олімпійський турнір з фехтування на шпагах.

У фінальному поєдинку 26-річна львів'янка з рахунком 9:8 перемогла в овертаймі Брітт Хайдеманн з Німеччини, якій дісталося "срібло". Бронзовим призером стала китаянка Юйцзе Сунь з Китаю здолала в бою за 3-е місце А Лам Шин з Республіки Корея (15:11), повідомляє УКРІНФОРМ.

На шляху до подіуму Яна Шемякіна здобула п'ять перемог - над росіянкою Любов'ю Шутова (15:12), румунками Анною Марією Бранца (14:13) і Сімоною Херман (15:14), китаянкою Юйцзе Сунь (14:13) і "золоту" - над Хайдеманн.

Як повідомлялося, призерами ХХХ Олімпіади раніше стали Олена Костевич з Чернігова (кульова стрільба) та Юлія Калина з Маріуполя (важка атлетика), які виграли бронзові медалі.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1745228

2 коментарі:

  1. Ну, золото, а не дівка... Така пробє своєю шпагою серце не одному залицяльнику. Тим більше, що робить вона це професійно. А КЛИНОК обіцяє бути гострим.

    Українські мушкетерки - завжди на висоті. Пора, пора , порадуватись перемозі спортсменски... Пока, пока, пока час перемоги не минув. На війні, як на війні (a la guerre comme a la guerre)...

    ВідповістиВидалити
  2. Девочка молодец! Поздравляем!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: