понеділок, 30 липня 2012 р.

Самодіагностика захворювань небезпечна для здоров'я - МЕDВІСТІ

Начитавшись в інтернеті про симптоми тих або інших захворювань, а також про методи і засоби їх лікування, люди можуть діагностувати у себе недуги, яких насправді немає і, що найгірше, розпочати самостійне їх "лікування".

Про це нагадує портал МЕDВІСТІ.

Є колосальна кількість патологій, симптоматика яких дуже схожа, пише видання. Наприклад, незначне поколювання в нозі або руці зовсім не означає, що у вас починається ішіас. Ці симптоми можуть говорити про елементарний дефіцит вітаміну В6 або, що значно гірше, про розвиток склерозу.

Прояви болю в шлунку можуть бути як ознаками тривіального нетравлення, запалення апендикса, так і, що страшно уявити, інфаркту.

Відповідно, необізнана в медицині людина просто не може зробити вибір із запропонованих сайтами захворювань і діагностувати дійсні причини своєї недуги.

Але, виходячи з інформації медичних ресурсів, "пацієнт" приступає до заняття самолікуванням. Це, у свою чергу, може призвести не лише до марної витрати грошей на лікарські препарати, а й, на жаль, в більшості випадків, наносить істотну, а інколи і невиправну, шкоду своєму здоров'ю, - пише МЕDВІСТІ.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1744928

1 коментар:

  1. К сожалению, не редкость, когда профессиональные медики ошибаются в диагнозе

    ВідповістиВидалити

Коментувати: