пʼятницю, 13 липня 2012 р.

Найвпливовішими телеподіями у США за 50 років стали "11 вересня" та ураган "Катріна"

Висвітлення телепрограмами новин подій 11 вересня, урагану Катріна, а також винесення вердикту в справі регбіста О. Джей Сімпсона стали найгучнішими подіями з точки зору впливу на аудиторію за останні 50 років у США.

Про це йдеться у спільному дослідженні компаній Nielsen і Sony Electronics, передає Reuters.

"Перегляд подій 11 вересня, ураган Катріна, а також винесення вироку в справі О. Джей Сімпсона стали найбільш впливовими телевізійними подіями з точки зору впливу на аудиторію за останні 50 років у США", - йдеться у повідомленні.

Дослідження проводилося з метою з'ясувати, які події найбільш запам'яталися американській аудиторії. До п'ятірки найбільш впливових подій увійшли також катастрофа космічного корабля "Челленджер" в 1986 році та смерть Усами бен Ладена у 2011 році. Двадцятку найбільш впливових подій завершують похорони Джона Кеннеді в 1963 році.

У дослідженні брали участь 1077 респондентів. Їм запропонували список із різних світових подій за останні 50 років, включаючи найбільш важливі події суспільно-політичного життя (наприклад, вбивство Джона Кеннеді в 1963 році або похорони Принцеси Діани в 1997 році), а також різні розважальні програми (наприклад, остання серія серіалу "Друзі").

Дослідники встановили, що найбільш впливовими були сюжети новин, які "об'єднували покоління", а також сюжети на суспільну тематику. "Не було розваг - ніякого Супер Боула (фінальна гра за звання чемпіона Національної футбольної ліги США - Ред.), ніяких останніх серій "Друзів". Це все були новини і події - спогади, які розділяються усіма нами", - сказав Брайан Сігел, віце-президент департаменту телебачення Sony Electronics.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nayvplivovishimi_telepodiyami_u_ssha_za_50_rokiv_stali_11_veresnya_ta_uragan_katrina_1741257

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: