четвер, 19 липня 2012 р.

Жінки витрачають на макіяж понад 40 тижнів життя

Британські учені підрахували, що звичайна жінка витрачає 91 годину на рік на накладення макіяжа. Тобто, при середній тривалості життя у 70 з невеликим років, жінка лише на косметику витрачає цілих 43 тижні.

Втім, це загальні цифри, які сильно розрізняються, якщо розглянути жінок із різних регіонів, пише Medikforum.

Жінкам півдня доводиться витрачати на макіяж більше часу, ніж мешканкам півночі. 12% жінок, які живуть на півдні, витрачає по 45 і більше хвилин на день лише на накладення косметики. Серед мешканок півночі таких знайшлося лише 8.

Майже третина тих, що взяли участь в опитуванні, заявили, що хотіли б скоротити час, який вони витрачають на макіяж. І лише у 13% вистачає духу виходити у світ взагалі без усякої косметики. При цьому 9% ні за що в світі не залишать оселю без макіяжа, а 1% накладає косметику навіть перед відвідинами спортзалу.

Все більше число жінок використовують інтернет для догляду за обличчям. Так, 30% регулярно дивляться свої фотографії на соціальних сайтах, аби оцінити, який макіяж варто використовувати, а який - ні.

Незважаючи на таку відданість косметиці, лише 20% жінок щиро вважають, що макіяж прикрашає їх близьких подруг.

При цьому 41% не можуть сказати цим подругам, що їм слід відмовитися від косметики на користь натурального образу, який більше личить. Жінки побоюються, що подруг ця інформація сильно засмутить.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1742633

2 коментарі:

  1. Это потому что у женщин много срессов - и они их снимают, красясь...

    ВідповістиВидалити
  2. Макияж для женщины - это практически как одежда, без одежды ж не выйдешь на люди. У меня в день на макияж уходит всего 10 мин, когда собираешься утром на работу, то тратить много времени не хочется. То есть в месяц 4 ч, за 70 лет 140 суток. Это 20 недель :).

    ВідповістиВидалити

Коментувати: