вівторок, 17 липня 2012 р.

Китайська Lenovo претендує на світове лідерство на ринку комп'ютерів

Китайська Lenovo Group Ltd на шляху до того, аби вже цього року обігнати за обсягом продажу провідного світового виробника персональних комп'ютерів американську компанію Hewlett-Packard Co.

Це лідерство дозволить Lenovo стати першою компанією з Китаю, яка отримає лідируюче становище на глобальному ринку технологічної продукції, повідомляє Reuters.

"Це лише питання часу, коли Lenovo стане №1, і не дивно, якщо це станеться наприкінці цього року", - зазначив Фредерік Вонг, виконавчий директор Avant Capital Management (Hong Kong) Ltd, який володіє акціями Lenovo.

За даними дослідницької фірми IDC, ринкова частка Lenovo, що стала у третьому кварталі 2011 року другим за величиною виробником ПК у світі, становила у квітні-червні поточного року 14,9%, поступившись всього 0,6 п.п. HP з її часткою в 15,5%. При цьому якщо спиратися на дані Gartner, то розрив між Lenovo і НР буде ще меншим - всього 0,2 п.п.

Добитися зростання Lenovo допомогли, перш за все, придбання німецької фірми Medion і створення СП з японською NEC Corp, здійснені торік, а також покупка бізнесу ПК в IBM Corp у 2005 році.

Значні результати Lenovo не залишилися не поміченими для інвесторів, завдяки чому акції компанії цього року подорожчали майже на 16%, тоді як папери її конкурентів - HP, Dell Inc і Acer Inc - за аналогічний період за ціною втратили.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kitayska_lenovo_pretendue__na_svitove_liderstvo_na_rinku_kompyuteriv_1742034

1 коментар:

Коментувати: