пʼятницю, 20 липня 2012 р.

Rozetka.ua виплачує борги державі

Інтернет-магазин Rozetka.ua визнав претензії Державної податкової служби. У середу керуюча ним компанія "Розетка Уа" перерахувала до бюджету 1,5 млн грн заборгованості податкових платежів за минулий рік.

Про це повідомив керівник прес-служби ДПС у Києві Микола Ковтуненко, пише "Коммерсантъ Україна".

"Наскільки мені відомо, це тільки перший платіж", - відзначив Ковтуненко, відмовившись від подальших коментарів.

Щодо компанії "Розетка Уа" податкова відкривала дві справи. У квітні ДПС звинуватила її керівників у оформленні операцій з фіктивними підприємствами та фізособами при ввезенні товару з-за кордону. У податковій стверджували, що "Розетка" ухилилася від сплати податку на додану вартість на 7,3 млн грн, а наприкінці червня ДПС виявила склад з контрабандною комп'ютерною технікою на суму близько 50 млн грн у приміщенні, яке раніше орендувала "Розетка". На думку представників відомства, товар реалізовувався саме через її інтернет-магазин.

Платіж було зроблено у зв'язку з відкриттям першої справи, пояснили у податковій. Хоча у травні "Розетка Уа" оскаржила претензії ДПС у суді і, як стверджував її співвласник Владислав Чечоткін, виграла справу.

Поки невідомо, чи повністю компанія визнала податкові претензії - у ДПС цю інформацію не коментують. За словами джерела видання у відомстві, загальна сума податкових претензій скоротилася до 4,7 млн. "Вони сплатили 1,5 млн грн, які оскаржити поки не вдалося, і сподіваються, що у відповідь податкова послабить тиск", - пояснив співрозмовник "Ъ".

В адміністрації інтернет-магазину "Коммерсантъ Україна" повідомили, що вважають таке рішення компромісом у протистоянні з ДПС. "Я сподіваюся, що скоро все вирішиться, і я зможу продовжувати вести бізнес у цій країні", - заявив Чечоткін.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/rozetkaua_viplachue__borgi_dergavi_1742913

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: