середу, 18 липня 2012 р.

"Бі-бі-сі" зняв з ефіру фільм про безлади в Лондоні

Телеканал Бі-бі-сі зняв з показу фільм про вуличні безлади в Лондоні в серпні минулого року.

Як пише The Guardian, незадовго до запланованого ефіру британський суд ухвалив рішення відкласти трансляцію на невизначений час. Причини судового рішення не називаються.

У Бі-бі-сі підкреслили, що рішення суду не забороняє демонструвати знятий фільм, і він буде показаний пізніше. Коли саме це станеться, на телеканалі не повідомили.

Фільм під назвою "The Riots: In their own Words tonight" (Безлади: від першої особи, сьогодні) мав вийти на каналі BBC 2 о 21:00 за місцевим часом 16 липня.

У фільмі тривалістю близько години художньо узагальнювалися свідчення учасників протестів і дані інтерв'ю, проведені The Guardian і Лондонською школою економіки. За задумом продюсерів, передача мала прояснити причини і сам хід безладів. Також у фільм мали бути включені деякі документальні кадри протестів.

Масові безлади почалося в Лондоні в ніч на 7 серпня 2011 року і потім поширилися на інші великі британські міста, в тому числі Манчестер, Ліверпуль і Бірмінгем. Мотивом для початку протестів стала загибель лондонця Марка Даггана, застреленого поліцейським. У безладах, які супроводжувалися погромами і грабежами, взяло участь близько 30 тисяч людей.
Нагадаємо, що 27 липня в Лондоні відкриваються літні Олімпійські ігри-2012.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1742296

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: