понеділок, 23 липня 2012 р.

Біля Хургади помічені акули

У прибережних водах Червоного моря поблизу курортного міста Хургада в Єгипті помічені акули. Про появу морських хижаків негайно проінформували екологів та рятівників.

Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на інтернет-портал "Ахбар аль-Йоум".

За словами голови служби порятунку на морі та охорони навколишнього середовища провінції Червоне море Хасана ат-Тайіба, про появу акул в районі Марина поблизу Хургади повідомила адміністрація великої мережі готелів. До району ймовірного перебування акул негайно попрямували два катери з екологами, аби відігнати хижаків від убережжя. Однак тварин вони так і не виявили.

Проте, екологи і рятівники обіцяють протягом найближчих днів регулярно прочісувати прибережні курортні зони, щоб не допустити можливого наближення морських хижаків до туристичних пляжів.

Нагадаємо, у грудні 2010 року в районі Шарм-еш-Шейха на півдні Сінайського півострова було зафіксовано п'ять нападів акул на відпочивальників. Внаслідок серйозно постраждали три російських туристи і один громадянин України, загинула 70-річна туристка з Німеччини.

Після цих інцидентів місцева влада заявила про розробку цілого комплексу заходів, які повинні значно скоротити не тільки небезпеку нападу акул на людей, але і загалом зменшити кількість нещасних випадків на воді. Ці заходи, серед іншого, передбачають встановлення сіток і рятувальних веж на пляжах готелів.

Єгипетські ЗМІ останнім часом періодично повідомляють про появу акул біля узбережжя різних приморських міст, однак ця інформація не завжди знаходить підтвердження. Наприклад, за акул часто приймають безневинних дельфінів.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/bilya_hurgadi_pomicheni_akuli_1743290

1 коментар:

  1. Акули знову хочуть поласувати... Потрібно бути обережними, тому що цих ненажер ніщо не зупинить...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: