середу, 25 липня 2012 р.

У Євросоюзі заборонили продавати планшет Samsung

Американська корпорація Apple виграла судовий розгляд, зобов'язавши південнокорейську компанію Samsung тимчасово призупинити продаж планшета Galaxy Tab 7.7.

Про це повідомляє Webwereld.

Заборону на продаж на компанію наклав суд міста Дюссельдорф (Німеччина). На думку суддів, між планшетом і пристроєм, зображеним на датованих 2004 роком кресленнях Apple, є схожість.

Раніше інший планшетний комп'ютер виробництва Samsung - Galaxy Tab 10.1 - також був заборонений для продажу в серпні 2011 року. При цьому заборона спочатку діяла на території всього ЄС, а пізніше її обмежили лише площею Німеччині.

Тоді південнокорейському виробникові електроніки вдалося обійти заборону за допомогою випуску нової версії пристрою. Новий планшет назвали Galaxy Tab 10.1N. Втім, Apple продовжила спроби знайти порушення і в цьому пристрої, проте суд відхилив її претензії.

Samsung і Apple почали патентну війну через зовнішній вигляд планшетів. На думку американського гіганта, Samsung запозичує його оформлення для власних розробок. Суперечка між компаніями триває з квітня 2011 року, притягаючи суди в різних країнах.

Galaxy Tab 7.7 компанія анонсувала у вересні 2011 року. Планшет вважається одним із найлегших у своїй категорії, випущених Samsung, оскільки його вага становить 335 грамів.

Проте недавно стало відомо, що продаж смартфона Samsung Galaxy S III подолав рівень у 10 млн, менше ніж за два місяці з моменту старту продажу.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_e_vrosoyuzi_zaboronili_prodavati_planshet_samsung_1743932

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: