середу, 25 липня 2012 р.

За розкриття таємниці довголіття призначена премія в $10 млн

У США оголосили про заснування спеціальної премії розміром $10 млнGenomics X Prize — яка буде присуджена генетикам, які розкрили секрет старіння.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Цей конкурс стартує у вересні 2013 року. До травня наступного року всі учасники конкурсу повинні пройти реєстрацію. Першим зареєстрованим учасником стала група із співробітників каліфорнійської корпорації Life Technologies, яку очолює доктор Джонатан Ротберг, відомий своєю участю в проекті з дослідження людського геному.

Його колеги, а також і інші учасники конкурсу, будуть протягом місяця аналізувати геноми сотні довгожителів у пошуках ключів до їх здоров'я та довголіття, причому вартість аналізу кожного генома не повинна перевищувати $1 тис.

Розшифровка повного генома за $1 тис. або менше вважається в медицині важливою віхою. Дана цифра розглядається в якості точки, після досягнення якої метод розшифровки повної структури ДНК людини стає досить дешевим, щоб знайти повсякденне застосування в медицині.

Це дозволить лікарям підбирати ліки відповідно до генетичного профілю пацієнта, а також поліпшить діагностику хвороб.

Уже зараз сто людей у віці 100 років погодилися надати свій генетичний матеріал у розпорядження організаторів конкурсу.

"Сто людей дадуть вам натяк на те, що визначає довголіття. Тисяча розшифрованих геномів підтвердять ваші здогадки, а десять тисяч дозволять вам сказати — ось ці гени причетні до серцевих і ракових захворювань", — вважвє Ротберг.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1743937

3 коментарі:

  1. Ця таємниця, мабуть, усіх цікавить..)

    ВідповістиВидалити
  2. Дожив до ста - отримуй премію!

    ВідповістиВидалити
  3. Розшифрують геном - і ми будемо жити вічно... Тільки чи витримає наша планета таке перенаселення - питання сексу стане руба: або вічне життя, або нащадки...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: