середу, 25 липня 2012 р.

Наступника Богдана Ступки можуть назвати вже сьогодні

StupkaІм'я нового художнього керівника Національного театру ім. Івана Франка, який замінить на цій посаді Богдана Ступку, може бути назване вже у середу, 25 липня.

За інформацією видання "Дзеркало тижня", найімовірніше, ним стане головний режисер Київського Молодого театру Станіслав Мойсеєв.

"Виконуючим обов'язки художнього керівника Національного театру ім.
Івана Франка призначено головного режисера Київського Молодого театру Станіслава Мойсеєва", - повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в управлінні культури м. Києва.

За інформацією видання, наказ міністра культури Михайла Кулиняка про призначення Мойсеєва в.о. художнього керівника театру Франка має з'явитися вже у середу. Водночас на посаду головрежа Молодого театру вже запрошено відомого театрального режисера Андрія Білоуса, який і змінить Мойсеєва.

Богдан Ступка, який помер 22 липня, був художнім керівником театру Франка впродовж останніх 11 років. За повідомленнями ЗМІ, він нібито написав листа Президентові Віктору Януковичу, в якому назвав ім'я свого наступника і попросив виконати свою останню волю.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1743957

3 коментарі:

  1. Наступника може і назвуть. Але його самого не замінить ніхто...

    ВідповістиВидалити
  2. ИО назначили Мойсеева. Наверное хотят сначала приглядеться.

    ВідповістиВидалити
  3. Коли востаннє звучать слова "Браво!" головному актору України - здається, що це все сталося не з нами, не з українською культурою... Втрата непомірна - відчутна дуже гостро - і особливо тоді, коли не реалізовано ще багато задумів, не здійснено чимало мрій, а серед наступників - нікому достойно замінити метра театрального дійства... Утворилась справжня прірва, заповнювати яку мистецький світ буде не один рік...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: