пʼятницю, 20 липня 2012 р.

Британці вважають за краще відправляти СМС

Згідно з останніми дослідженнями, жителі Британії, які користуються мобільними телефонами, вважають за краще відправляти текстові повідомлення, а не дзвонити.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Розмова віч-на-віч або бесіда по телефону більше не є єдино можливим способом спілкування", - відзначив голова Наглядового комітету британського телебачення, радіо, зв'язку і безпровідних комунікаційних послуг Ofcom Джеймс Тікетт.

За його словами, люди стали менше цікавитися самим процесом "живого спілкування".

Ofcom повідомляє, що в 2011 році 58% власників стільникових телефонів спілкувалися щодня за допомогою СМС. Основну масу тих, хто переписується, становлять молоді люди від 16 до 24 років. 96% людей цього віку користуються для спілкування "есемесками" або переписуються в соцмережах.

В середньому британці стали відправляти близько 50 текстових повідомлень за тиждень.

На думку фахівців, це пов'язано з тим, що вартість телефонних розмов знизилася торік лише на 1%. Для порівняння, плата за користування звичайним телефоном зменшилася на 10%.
Не менш важливим чинником є зростаюча кількість власників смартфонів.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/britantsi_vvagayut_za_krashche_vidpravlyati_sms_1742894

1 коментар:

  1. А почему было просто не спросить людей, почему они отправляют текстовое сообщение, а не звонят? Звонок отвлекает человека, застает врасплох, а сообщение можно прочитать, когда появится время.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: