понеділок, 23 липня 2012 р.

Для Ступки не було ролей великих і маленьких - Стригун

Богдан Ступка, не шкодуючи себе, брався за stupka2всі ролі - великі і малі, в театрі і в кіно, поклавши своє життя на вівтар Мельпомени.

Про це кореспонденту УКРІНФОРМу сказав Федір Стригун, художній керівник львівського театру імені Марії Заньковецької, в якому починав Богдан Ступка.


«Актори, як циркові коні, коли виходять на арену, б`ють копитами до останнього подиху. Таким був і Богдан Ступка, - не шкодуючи себе брався за ролі – великі і малі, в театрі і в кіно. Тому й встиг зробити так багато», - сказав про свого давнього колегу та товариша народний артист України.

Він відзначив, що хоча творче життя Ступки більше пов'язано зі столицею, його зв'язок з рідним містом ніколи не поривався.

"Останній раз ми бачились під час київських гастролей нашої трупи. Грали «Чаріку» та декілька інших вистав. Богдан був на кожній з них, увесь час горнувся до нас, а на вокзалі все не покидав перон. Я запитав його: «Чому не йдеш до дому?», а у відповідь: «Нехай ще хоч хвильку побуду з вами». Зі Львовом його зв`язувала міцна пуповина і цей зв`язок не обривався ніколи і був взаємним", - розповів артист.

Попри те, що заньківчани завершили театральний сезон та увесь колектив у відпустці, перед його входом велелюдно. Люди йдуть, щоб постояти під стінами, які пам`ятають великого актора, запалюють свічки, щоб вшанувати його пам`ять, кладуть квіти на сходинки, якими ступала його нога.

Нінель Кисілевська, ЛЬВІВ. 23 липня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/dlya_stupki_ne_bulo_roley_velikih_i_malenkih___strigun_1743479

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: