пʼятницю, 20 липня 2012 р.

Учені встановили зв'язок між професією батьків і ризиком вроджених вад у дітей

Деякі професії майбутніх батьків зв'язали з підвищеним ризиком вроджених вад розвитку у дітей.

Дослідження провела міжнародна група фахівців із США і Нідерландів під керівництвом Ендрю Олшена (Andrew Olshan) з американського Університету Північної Кароліни, повідомляє Lenta.ru з посиланням на MyHealthNewsDaily.

Олшен і його колеги вивчили дані про 14 тисяч американців, які з'явилися на світ у період з 1997 по 2004 рік. "За даними дослідження, близько десяти тисяч дітей народилися з різними вадами розвитку. Батьків розділили на 63 групи за сферами їх зайнятості з урахуванням можливої дії шкідливих виробничих чинників", - відзначається в повідомленні.

Як з'ясували дослідники, біля третини професій виявилися статистично не пов'язаними з якими-небудь вродженими вадами розвитку у дітей. До цієї групи увійшли медпрацівники, архітектори, дизайнери, рибалки, водії автомобільного і залізничного транспорту, військовослужбовці, каменярі, склодуви, пожежники, а також зайняті на металургійному виробництві.

Підвищений ризик природженої катаракти, глаукоми і інших вад розвитку органів зору виявився характерним для дітей фотографів і працівників фотостудій. У ландшафтних дизайнерів і садівників частіше народжувалися діти з порушеннями розвитку кишковика. Для художників виявився підвищений ризик народження дитини з вадами очей, вух, травного тракту, кінцівок і серця. Крім того, підвищений ризик розвитку вроджених вад було зафіксовано у нащадків перукарів, косметологів, працівників пилорам, друкарень, нафтогазової, хімічної і харчової галузей, а також математиків, фізиків і офісних співробітників.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1742900

2 коментарі:

  1. Вывод напрашивается сам собой: мужчинам надо как можно раньше заводить детей, когда профессия еще не успел наложить отпечаток на сперму

    ВідповістиВидалити
  2. якою б не була професія, а майбутній мамі варто себе поберегти

    ВідповістиВидалити

Коментувати: