пʼятницю, 20 липня 2012 р.

У прокуратурі повідомили про справу проти LB.ua

Прокуратурою Печерського району міста Києва відкрито кримінальну справу за фактами порушення сайтом "Лівий берег" таємниці листування та незаконного використання конфіденційної інформації.

Таке повідомлення 19 липня оприлюднено на офіційному інтернет-порталі прокуратури міста Києва.

У відомстві пояснили, що відповідно до чинного законодавства органи прокуратури зобов'язані реагувати на заяви про злочин, а у разі підтвердження викладених у заяві обставин - приймати відповідні процесуальні рішення.

"Повідомляємо про те, що прокуратурою Печерського району міста Києва за результатами перевірки заяви Ландіка В.І. та отриманих матеріалів дослідчої перевірки, у тому числі пояснень народного депутата, порушено кримінальну справу за фактами порушення таємниці листування державного діяча та незаконного збирання, використання і поширення конфіденційної інформації про особу", - повідомляє прес-служба.

Ознаки злочину передбачено ч. 2 ст. 163 та ч. 2 ст. 182 КК України.Відділ зв'язків зі ЗМІ також інформує про те, що у своїх заявах та поясненнях народний депутат В.Ландік стверджує, що через публікацію порталом LB.ua його смс-листування були грубо порушені його конституційні права на недоторканність приватного життя.

У повідомленні наводиться уривок з пояснень нардепа: "Разом з тим, вказаною публікацію підірвано мій авторитет та ділову репутацію як державного діяча".

У відомстві відзначають, що це не є справою приватного обвинувачення, тому прокуратурою Печерського району столиці прийнято рішення відповідно до закону.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_prokuraturi_povidomili_pro_spravu_proti_lbua_1742890

1 коментар:

Коментувати: