середа, 11 липня 2012 р.

Для життя сім'ї у Британії треба 37 тис. фунтів на рік - дослідження

Сім'ї з двома дітьми треба 36,8 тис. фунтів щорічно, щоб вести "прийнятний у суспільстві" спосіб життя.

Такі дані наводяться в Дослідженні рівня мінімального доходу, проведеного вченими університету Лафборо на замовленням благодійної організації по боротьбі з бідністю "Фонд Джозефа Роунтрі". "Мінімальний дохід" дозволяє сім'ї нормально харчуватися, мати машину і можливість опалювати житло, передає Бі-бі-сі.

"Завдання заробити, щоб звести кінці з кінцями, перетворилося для сімейних людей у "монументальну проблему". Багато працюючих людей ризикують поступово зіткнутися віч-на-віч з бідністю. Це демонструє, що заходи по боротьбі з бідністю повинні не лише враховувати доходи людей, але і їх витрати", - говорить виконавчий директор британської благодійної організації Джулія Ануїн.

Один із головних висновків доповіді зводиться до того, що все більше британців живуть нижче рівня, який вважається прийнятним у суспільстві. За словами представників "Фонду Джозефа Роунтрі", дослідження по мінімальному щорічному доходу показали, що в середньому сім'ї повинні заробляти на третину більше, ніж у 2008 році, щоб жити відповідно до прийнятих соціальних норм.

Уряд Британії заявляє, що він має намір як і раніше допомагати найбільш вразливим верствам населення країни. Автори дослідження також говорять про те, що від рівня "універсального кредиту" (нової системи соціальних виплат, яку уряд планує запустити в січні 2013 року) дуже сильно залежатиме, чи зможе середня сім'я досягти рівня мінімального доходу.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/dlya_gittya_simii_u_britaniii_treba_37_tis_funtiv_na_rik___doslidgennya_1740647

1 коментар:

  1. "прийнятний у суспільстві" спосіб життя - дуже витратний... можливо, варто було б відгородитися від занадто дорогого суспільства...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: