четвер, 19 липня 2012 р.

Італійські вчені знайшли останки Мони Лізи

Вчені-археологи з Італії стверджують, що під монастирем, який знаходиться у Флоренції, через рік напруженої роботи були виявлені нові частини скелета жінки, яка, ймовірно, є Лізою Герардіні - моделлю, що позувала великому художнику Леонардо да Вінчі.

Як повідомляє сайт lifenews.ru, на цьому ж місці рік тому було знайдено череп, а також деякі частини кісток, які, можливо, могли належати знатної флорентійки, зображеної на знаменитій картині генія живопису.

За час дослідницької операції діяльність вчених неодноразово припинялася через недостатнє фінансування, однак 29 червня 2012 року група археологів продовжила розкопки, щоб витягнути останки історичної особи.

"Ми упевнені в тому, що останки належать Лізі Герардіні, однак до отримання результатів аналізу ДНК офіційно про це заявляти ми не маємо права. На даний момент нашим першорядним завданням є те, що ми повинні порівняти нові знайдені останки зі старими", - говорить археолог Сильвано Вінсенті.

За словами вченого, найближчим часом отримані результати будуть порівнювати з генетичним матеріалом двох дітей Герардіні, похованих неподалік монастиря.

Картина Леонардо да Вінчі, що знаходиться в Луврі, є одним з найвідоміших творів живопису в світі, написаним близько 1503-1505 роках.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1742613

1 коментар:

  1. Цікаво, чим череп Мони Лізи відрізняється від ОСТАНКІВ інших жінок??? Мабуть, в ньому і криється відгадка чарівної посмішки. Після смерті Мона Ліза сміється ще чарівніше.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: