понеділок, 16 липня 2012 р.

За 10 років учені обіцяють розігнати комп'ютери у мільйон разів

За десять років учені планують запропонувати світу комп'ютери, у мільйон разів ефективніші, ніж сьогоднішні.

Нові машини відрізнятимуться принципом роботи, повідомляє портал Cnews.

Група американських дослідників з Північно-Західного Університету розробила сімейство абсолютно нових логічних мереж, які замість звичайних транзисторів використовують прилади на магнітних напівпровідниках. Саме це, на їхню думку, може збільшити потужність комп'ютерів майбутнього у мільйон разів.

Іншими словами, йдеться про спінтроніку, яка замість заряду електрона використовує його іншу характеристику - спін (обертання довкола власної вісі).

У 2010 році та ж група створила, а потім і запатентувала так звані магніторезистивні біполярні спін-транзистори, а тепер вони навчилися робити з них нові логічні мережі.

Як відомо, емпіричний закон Мура свідчить, що приблизно кожні два роки кількість транзисторів у мікрочіпі подвоюється. Це правило працює з п'ятдесятих років минулого століття, але зараз стало давати збої, оскільки транзистори майже вичерпали можливості щодо подальшої мініатюризації.

Однією з основних перешкод тут називають тепловиділення транзисторів - чим їх більше у мікрочіпі, тим сильніше він гріється. Тому використання сьогоднішніх транзисторів в комп'ютерах майбутнього не представляється можливим.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1741707

1 коментар:

Коментувати: