четвер, 19 липня 2012 р.

В Єрусалимі чоловікам дозволили заводити коханок

Голова равинатського суду Єрусаліма рабин Еліягу Абарджиль опублікував нову галахічну постанову, що дозволяє чоловіку в особливих випадках заводити наложницю. У розділі своєї нової книги Діброт Еліягу (Заповіді Еліягу), присвяченому створенню сім'ї, рабин Абарджиль пише, що коли жінка не може або не хоче заводити дітей, а також не згодна дати чоловіку розлучення, вона заважає йому будувати сім'ю і продовжити свій рід. У такому випадку, на думку рабина, чоловік має право завести собі наложницю (утриманку, постійну коханку), пише NEWSru.co.il.

Релігійний діяч стверджує, що подібний крок не буде суперечити Галасі (Шлях дії), оскільки створення сім'ї є однією з найважливіших заповідей іудаїзму. Більш того, згідно з новою постановою, немає ніяких проблем у тому, щоб коханка жила в одній квартирі з чоловіком і дружиною.

Як повідомляє газета Ісраель а-Йом, рабин Абарджиль дозволив завести постійну коханку главі одному з вищих Єйшів Єрусалима, дружина якого не могла мати дітей.

Рабин Абарджиль є одним з найбільш впливових рабинів сефардських євреїв і претендентом на посаду головного сефардського рабина Ізраїлю. Серед виданих ним галахичних постанов - заборона на перегляд реаліті-шоу, заборона на обійми на кладовищі, визнання недійсними шлюбів, укладених в Ефіопії, заборону слухати спів геїв, заборона на носіння жінками одягу червоного кольору, заборона на біржові спекуляції тощо.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1742624

1 коментар:

  1. Мабуть, і жінкам, які зневірились у своїх чоловіках, теж не завадило б заводити коханців. Тобто наложників... І жити з ними усіма в одній квартирі. Тоді Шлях дії буде воістину справедливим.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: