понеділок, 16 липня 2012 р.

Жінок офіційно визнали розумнішими за чоловіків

winkuВперше за всю історію вимірювання інтелектуального рівня IQ психологи зафіксували перевагу жіночого розуму над чоловічим. Такі висновки були отримані шляхом порівняння результатів тисяч тестів, проведених у Західній Європі, США, Канаді, Новій Зеландії, Аргентини та Естонії.

Можливо, це пов'язано з чисто жіночою здібністю до багатозадачності, пише medikforum.ru.

З самого початку цих вимірювань
100 років тому прекрасна стать весь час трималася, у середньому, на п'ять пунктів позаду чоловічої, що навіть дозволило психологам зробити висновок про існування генетичних відмінностей між чоловічим і жіночим інтелектом.

Але останніми роками ця різниця постійно скорочувалася, поки жінки не вирвалися вперед. Всесвітньо відомий автор IQ-тестування Джеймс Флінн заявив, що рівень інтелекту чоловіків і жінок зростав досить інтенсивно, проте вийшло так, що жіночий інтелект все-таки обігнав чоловічий.

Одним з можливих пояснень цього є природна здатність жінки до багатозадачності. Прекрасна стать примудряється однаково добре справлятися і з роботою, і з виконанням домашніх обов'язків, і з вихованням дітей.

Деякі учені вважають, що у жінок завжди був вищий потенціал розвитку інтелекту, ніж у чоловіків, але лише останнім часом цю можливість удалося реалізувати.

Цей висновок точно буде поставлений під сумнів. Принаймні, половиною людства, до якої належать чоловіки.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1741786

1 коментар:

Коментувати: