пʼятницю, 27 липня 2012 р.

Помідори очолили список найкорисніших продуктів

Американські фахівці в галузі здорового харчування відвели помідорам перший рядок у рейтингу найкорисніших харчових продуктів.

Помідори містять вітаміни C, К, B, а також клітковину, пектин, органічні кислоти, численні мікроелементи (йод, фосфор, натрій, кальцій, магній, кремній, сірку, хлор тощо), повідомляє "MyJane.ru". Помідори ефективні у запобіганні хворобам очей, лікуванні гастритів зі зниженою кислотністю, слабкості і виснаженості організму. Також свіжі помідори є частиною дієти при серцевих і судинних захворюваннях - завдяки високому рівню калію і заліза.

Другий рядок обіймає солодкий перець, багатий на вітаміни С, Р і інші. До речі, вітаміну С у перці більше, ніж у лимоні. Також один плід перцю задовольняє добову потребу у вітаміні Р, який потрібний для кровотворення.

Перець зміцнює серцево-судинну і нервову систему, перешкоджає розвитку ожиріння.
На третьому місці опинилися ягоди. Для людського організму вони цінні своїми вітамінами, антиоксидантами, а також низькою калорійністю.

До топу найкорисніших продуктів також увійшли йогурти, банани, брокколі, шпинат, соєві горіхи, маслинова олія, гранатовий сік і арахіс.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/pomidori_ocholili_spisok_naykorisnishih_produktiv_1744508

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: