четвер, 19 липня 2012 р.

Пасивний спосіб життя скорочує його тривалість

aktuvnujБлизько 5 млн людей по всьому світу щороку вмирають від ведення пасивного способу життя. Про це йдеться в медичному журналі Lancet, що опублікував відповідне дослідження.

"Приблизно троє з 10 осіб віком 15 років і старшеблизько 1,5 млрд осіб - не дотримуються рекомендації вести активний спосіб життя", – пише видання, додаючи, що справи серед підлітків віком 13-15 років йдуть ще гірше.

За словами авторів дослідження, активний спосіб життя передбачає або 30 хвилин вправ помірної інтенсивності п'ять разів на тиждень, або 20 хвилин інтенсивного навантаження три рази на тиждень. Можливе також поєднання того й іншого.

З віком люди починають вести ще пасивніший спосіб життя. Особливо це стосується жінок і в основному країн з високим рівнем доходу населення.
Крім цього, Lancet нагадав про результати ще одного дослідження, що вивчало взаємозв'язок між рівнем фізичної активності і рівнем захворюваності на діабет і рак, проблемами з серцем.

Згідно з результатами, близько 6% випадків, пов'язаних з коронарною хворобою серця, викликані недостатньою фізичною активністю. 2% хворих на діабет і 10% онкологічних хворих захворіли саме через дуже пасивний спосіб життя.

Видання зазначає, що програми з підвищення рівня активності можуть врятувати 500 тис. життів на рік.

Такі заяви раніше робили й інші вчені. Так, у квітні австралійські медики заявили, що неробство збільшує ризик серцевих і психічних хвороб.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1742632

1 коментар:

  1. Ну це ясне діло) Потрібно завжди бути активним. Ходити, бігати! Й для тіла добре, й для здоров'я!)

    ВідповістиВидалити

Коментувати: