пʼятницю, 27 липня 2012 р.

ХХХ літні Олімпійські ігри відкриються сьогодні у Лондоні

У Лондоні у п'ятницю, 27 липня, відбудеться урочиста церемонія відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор.

Рівно о дев'ятій вечора за лондонським часом удари у гігантський дзвін сповістять про початок грандіозного шоу, режисером якого виступив "оскароносець" Денні Бойл.

Як повідомляє Перший національний, на сценарій шоу режисера надихнула п'єса "Буря" Вільяма Шекспіра. Бойл задумав облаштувати на головній олімпійській арені "острів чудес", який відтворить всю Англію в мініатюрі, і для цього залучити сільську команду з крикету, коней, курей, овець, найбільший дзвін у світі і справжній дощ із справжніх хмар - адже ніщо не допомагає скласти уявлення про Англію краще, ніж славетна британська злива.

Для втілення таких грандіозних планів режисер фільму "Мільйонер з трущоб" мав чималий бюджет у 96 мільйонів євро. У церемонії відкриття Олімпійських ігор візьме участь загалом 15 тисяч осіб. За музичною ж складовою шоу цілком зможе замінити знаменитий рок-фестиваль у Гластонбері, а фінальним акордом буде виступ сера Пола Маккартні.

В Україні церемонію відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор наживо транслюватиме Перший національний, початок о 23.00 за київським часом.

Олімпіада-2012 проходитиме у Лондоні з 27 липня по 12 серпня. У ній візьме участь понад 10,5 тисячі спортсменів з 205 країн, буде розіграно 302 комплекти медалей у 37 видах спорту. Від України у літніх Олімпійських іграх візьмуть участь 245 спортсменів, що виступлять у 28 видах спорту.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1744527

3 коментарі:

  1. Гайда всі до Лондона! Ще встигнемо на відкриття!

    ВідповістиВидалити
  2. Добре - сільська команда з крикету, коні, кури, вівці - ще можна залучити. А от де візьмуться магічні сили (іллюзія та обман), які і встановлять (за сюжетом "Бурі") світову справедливість... Режисер шоу має дуже постаратися... Справжній дощ із справжніх хмар можуть викликати тільки справжні відьми...

    ВідповістиВидалити
  3. Хотя б до 23 ч успеть включить телевизор :)

    ВідповістиВидалити

Коментувати: