вівторок, 31 липня 2012 р.

Відразу 26 абітурієнток претендували на 1 бюджетне акторське місце в Харківському університеті мистецтв

Рекордний конкурс серед вишів культури і мистецтв України зафіксовано на відділенні "Акторське мистецтво драматичного театру і кіно" Харківського національного університету ім. Котляревського. Серед дівчат на одне бюджетне місце зареєстровано 26 претенденток.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розказала відповідальний секретар прийомної комісії вишу, кандидат мистецтвознавства Марина Бевз.

"В університеті завершено відбір кандидатів для вступу акторські спеціальності, - сказала М. Бевз. - Конкурс серед дівчат - 130 осіб на 5 бюджетних місць, тобто, 26 на одне місце, і це найвищий результат за всю історію вишу, який нараховує 95 років. Серед юнаків конкурс на 8 бюджетних місце становив 10 осіб на одне місце".

За словами М. Бевзи, цього року на театральне відділення рекомендовано до зарахування 35 осіб на бюджетну форму навчання, і 25 - за контрактом, де плата за навчання становить 9-11 тис. грн в рік. Майбутні актриси і актори, режисери, театрознавці вибрані за результатами трьох творчих конкурсах. Вони продемонстрували свої таланти не тільки в сфері вокалу, хореографії, декламації, але і як учасники колоквіуму з питань загальної ерудиції.

"У цьому році наш виш став лідером серед творчих вузів України за підсумками вступної кампанії: в прийомну комісію подано 635 заяв, в той час, як минулого року - 487", - додала М. Бевз.

Усього в університеті ім. Котляревського, яким керує народна артистка України, професор, Почесний громадянин міста Харкова Тетяна Веркіна, три факультети і 23 кафедри. Тут працюють понад сто докторів і кандидатів наук, вчаться майже тисяча студентів.

Як повідомляв раніше УКРІНФОРМ, університет здобув популярність у країні і за рубежем своїми випускниками-лауреатами творчих конкурсів. Багато хто з них нині працює в таких прославлених колективах, як, наприклад, Большой театр в Москві. Університет - засновник престижного міжнародного фестивалю класичної музики "Харківські асамблеї". З числа випускників вишу створений Слобожанський молодіжний оркестр - єдиний в Україні академічний молодіжний колектив, який бере участь у всіх помітних подіях культурного життя не тільки регіону, але і всієї України.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1745239

3 коментарі:

  1. Приймальній комісії доведеться попотіти!

    ВідповістиВидалити
  2. Нічого собі конкурс... і це ще не факт, що по закінченні Харківського університету мистецтв актор поїде до Голлівуду...

    ВідповістиВидалити
  3. 5 буджетных мест!!! даже не знаю, что сказать. такими темпами скоро бюджетников вообще уничтожат.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: