четвер, 19 липня 2012 р.

Дітям дуже корисно лінуватися - учені

Людині корисно трохи полінуватися, адже лінь дозволяє спокійно розміркувати про життя і осмислити події, що відбуваються. Про це заявили учені з Каліфорнійського університету (США), вивчивши ряд наукових робіт, повідомляє Медична інформаційна мережа.

Дослідники встановили, що ледачі діти частіше розмірковують про події, що відбуваються, і до моменту досягнення повноліття не лише покращують успішність, а й отримують навики ефективного планування власного майбутнього. При цьому вони спокійніші і урівноважені.

Учені констатують, що при сучасному ритмі життя у школярів, які знаходяться у полоні інноваційних технологій, залишається все менше часу для роздуму про власне життя.

Раніше вчені з університету Чикаго з'ясували, що люди, які народилися восени, живуть довше за інших. Демографічне дослідження також показало, що найменша тривалість життя у тих, хто народився у березні, травні і липні. Фахівці висунули кілька гіпотез, які пояснюють феномен довгого життя тих, хто народився восени. Згідно з однією з них, такі люди мають значно менший ризик зараження сезонними інфекційними захворюваннями, що зазвичай має негативні наслідки для здоров'я людини. Серед інших версій - дефіцит вітамінів у раціоні матерів дітей, які народилися взимку, навесні або влітку.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1742631

2 коментарі:

  1. Лінощі, звичайно, приємна річ, однак праця допомагає людині удосконалюватись...

    ВідповістиВидалити
  2. Лениться - это ж не спать, а размышлять имелось в виду :). А про лень известно, что она становится причиной ожирения и увеличивает риск смерти наравне с курением.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: