понеділок, 23 липня 2012 р.

Помер Богдан Ступка

У Києві на 71-му році життя помер актор театру і кіно, лауреат Шевченківської премії, Герой України, художній керівник Національного академічного драматичного театру ім І. Франка Богдан Ступка.

Про це повідомили в театрі ім. Івана Франка. За словами його співробітників, Ступка помер у столичній лікарні Феофанія після тривалої хвороби, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Як поінформувала радник Президента України Ганна Герман, Віктор Янукович уже доручив Прем'єр-міністру Миколі Азарову створити комітет для організації похорону видатного актора, запланованого на вівторок, 24 липня.

Довідка. Богдан Сільвестрович Ступка народився 27 серпня 1941 року в смт Куликів на Львівщині.

Український актор театру і кіно, народний артист СРСР (1991), лауреат Державної премії СРСР (1980), Герой України (2011).

У Національному академічному драматичному театрі ім І. Франка Ступка зіграв ролі у таких спектаклях, як «Тев`є-Тевель» («Тев`є”), «Украдене щастя» (Микола Задорожний), «Дядя Ваня» (Іван Петрович Войницький),«Енеїда» (Іван Котляревський), «Майстер і Маргарита» (Єшуа), «Король Лір» (Король Лір), «Лев і Левиця» (Лев Толстой), та ряді інших.
Крім того, на рахунку Богдана Ступки близько 100 ролей у кіно.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1743318

2 коментарі:

  1. Актор умів втілювати на сцені людей із нелегкою долею... яка, проте, їх не скорює. Геній співпереживання та щирих почуттів, що часто викликали у глядачів справжні, непідробні сльози. Майстерність, яку навряд чи у сучасному "напівфабричному" кіносвіті х-тось зможе опанувати.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: