середу, 25 липня 2012 р.

Іспанці відмовляються від сієсти

Влада ІспаніЇ вирішила пожертвувати сієстою заради поліпшення економічної ситуації. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

У країні з липня ввели нові правила, які дозволяють магазинам площею більш як 300 кв м працювати довше на 25% на тиждень. Таким чином влада сподівається зупинити спад роздрібного продажу (скоротився у травні на 4,3% в річному виразі, а падіння з 2007 року вже перевищило 23%), запрошуючи туристів та жителів країни вдатися до шопінгу замість традиційної сієсти.

Великим магазинам дозволено працювати 90 годин на тиждень замість 72 годин, що раніше допускалися, і тепер вони зможуть торгувати під час сієсти, відмовившись від двогодинної перерви з 14:00 до 16:00.

Крім того, пом'якшено правила дотримання релігійних свят: магазини зможуть працювати 10 недільних або святкових днів на рік, а не вісім, як це було раніше.

Уряд розраховує, що цей крок також дозволить трохи знизити безробіття з теперішніх 24,6% - найвищого рівня не лише в Євросоюзі, а й серед усіх країн ОЕСР. Нові умови для магазинів дадуть змогу створити близько 20,5 тис. робочих місць, що не так багато для країни з населенням понад 47 млн осіб, але для Іспанії зараз важлива будь-яка дрібниця.

Мадрид лідирує серед міст, які намагаються лібералізувати правила торгівлі, щоб залучати якомога більше туристів. Тепер у місті всі 75 тисяч магазинів можуть працювати у будь-який час, незалежно від їх площі.

У той же час, маленькі магазини по всій країні висловили невдоволення нововведеннями, оскільки вони побоюються, що покупці віддадуть перевагу великим торговим центрам.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1743924

1 коментар:

  1. У велику спеку все одно неможливо працювати - як би там влада не змушувала...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: