вівторок, 17 липня 2012 р.

Прибуток світової транснаціональної злочинності досягає майже трильйона доларів

Транснаціональна організована злочинність - глобальна проблема, що завдає величезного збитку економіці і підриває безпеку держав, повідомляє центр новин ООН, посилаючись на дані управління цієї міжнародної організації щодо боротьби з наркотиками і транснаціональною організованою злочинністю.

Торгівля людьми, контрафакція, незаконний обіг наркотиків, торгівля зброєю, незаконне ввезення мігрантів і екологічні злочини щороку приносять злочинцям прибуток у розмірі 870 мільярдів доларів.

Найбільший зиск злочинці отримують із незаконного обігу наркотиків - приблизно 320 мільярдів доларів США на рік. 250 мільярдів доларів на рік злочинні угруповання отримують унаслідок контрафакція - продажі підроблених товарів. Торгівля людьми приносить злочинному світу близько 32 мільярдів доларів США щороку, а незаконне перевезення мігрантів - до 7 мільярдів доларів на рік.

Чималий прибуток учасники злочинних мереж отримують від незаконної експлуатації природного середовища. Незаконна торгівля деревиною лише в регіоні Південно-східної Азії генерує незаконні доходи у розмірі 3,5 мільярда доларів на рік, а продаж слонової кістки, рогів носорога і частин тигра приносить злочинним угрупованням близько 75 мільйонів доларів США щороку.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1742057

2 коментарі:

  1. Торгівля людьми, контрафакція, незаконний обіг наркотиків, торгівля зброєю - ось чого потрібно вчити дітей в школі, аби вони не опинялися поза великим бізнесом... І хто тепер віритиме в те - що великі гроші - це чесні гроші. Від таких володарів світу не врятує жодне правосуддя.

    ВідповістиВидалити
  2. В этой статистике не указали процент выживаемости в этом бизнесе

    ВідповістиВидалити

Коментувати: