понеділок, 4 січня 2010 р.

Австралійські вчені "підмочили" репутацію Санти

КИЇВ, 4 січня. (УКРІНФОРМ). Образ Санта-Клауса, що склався, пропагує обжерливість, водіння у п'яному стані і нездоровий спосіб життя. Це особливо негативно може позначитися на світосприйманні дітей, оскільки Санта-Клаус в їх житті відіграє неабияку роль. Такого висновку дійшли вчені з австралійського університету Монаш в Клейтоні, повідомляє Sky News.
Образ угодованого, веселого і трохи підхмеленого Санта-Клауса може нашкодити мільйонам дітей, вважають вони. Враховуючи, що йому доводиться відвідувати багато будинків, персонажа також можна звинуватити в перевищенні швидкості, ігноруванні правил дорожнього руху, а також в пристрасті до екстремальних видів спорту, таким як roof-surfing (катання з дахів) і chimney jumping (стрибки в димар). Той факт, що Санта-Клаус чхає по 10 разів на день, також не викликає схвалення, особливо враховуючи загальну заклопотаність з приводу свинячого грипу, зауважують науковці.
"Шкідливий" образ Санта-Клауса можна виправити, водночас вважають вони. Так, замість того, щоб сидіти в санях і ставити рекорди швидкості, йому непогано було б ходити пішки або зайнятися бігом. Всесвітня популярність Санта-Клауса активно використовується різними компаніями в різних країнах для реклами продукції, зокрема шкідливих продуктів харчування. При цьому необхідно, щоб він їв здоровішу їжу, впевнені дослідники.