понеділок, 25 січня 2010 р.

На місці катастрофи літака Boeing 737 біля берегів Лівану знайдено тіла перших жертв

АБУ-ДАБІ, 25 січня. (Марина Федяніна - УКРІНФОРМ). Тіла 40 пасажирів літака Boeing 737, який сьогодні вночі зазнав катастрофи біля берегів Лівану, знайдені членами пошуково-рятувальної команди, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на еміратські ЗМІ.
Причини трагедії встановлюються. Однією з основних версій катастрофи називаються погані погодні умови - лайнер вилетів з Бейрута в сильну грозу. На борту літака перебували 7 членів екіпажу і 83 пасажири, більшість з яких ліванці та ефіопи, повідомив міністр транспорту Лівану Газі Аль Аріді. Крім них, в літаку летіли громадяни Росії, Великої Британії, Франції, Туреччини, Сирії, Іраку і Канади, зокрема, дружина посла Франції у Лівані Марла Санчес П'єтто. Посол Дені П'єтто (Denis Pietton) став до виконання своїх обов'язків у Лівані у вересні 2009 року.
На місці катастрофи лайнера з 90 людьми на борту ведеться пошуково-рятувальна операція, в якій беруть участь ліванські військові і співробітники миротворчого контингенту ООН (UNIFIL), задіяні вертольоти і військові кораблі. Робота рятувальників ускладнюється складними погодними умовами - штормовою погодою. На думку фахівців, після такої катастрофи немає шансів знайти живих.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, літак ефіопських авіаліній Boeing 737, що вилетів з Бейрута до Аддіс-Абеби, приблизно через 5 хвилин після вильоту зник з екранів радарів. Як виявилося, лайнер впав у Середземне море. За словами очевидців, літак був охоплений полум'ям. Президент Лівану Мішель Сулейман на спеціальній прес-конференції заявив, що попередні дані розслідування виключають можливість диверсії або теракту.