вівторок, 26 січня 2010 р.

Відвідувачка нью-йоркського музею впала на картину Пікассо

КИЇВ, 25 січня. /УКРІНФОРМ/. Картину іспанського художника Пабло Пікассо "Актор", виставлена в музеї мистецтв Метрополітен у Нью-Йорку, буде відправлено на реставрацію після того, як на неї налетіла одна з відвідувачок музею, повідомляє у понеділок газета New York Times.
За даними видання, інцидент стався у п'ятницю. Жінка, яка прийшла на заняття у групу додаткової освіти, раптово втратила рівновагу і впала прямо на картину. В результаті у правому нижньому кутку полотна утворився надрив довжиною 15 сантиметрів.
Працівники музею відразу ж віднесли постраждалу картину до службового приміщення, де експерти змогли визначити розмір завданої шкоди.
Відповідно до оприлюдненого у понеділок висновку експертів музею Метрополітен, "центральну частину композиції не було пошкоджено, і ... співробітники чекають, що реставрація, яка розпочнеться у найближчі тижні, буде нескладною".
Жінка, ім'я якої працівники музею Метрополітен не розголошують, при падінні не постраждала.
Картину "Актор", що належить до "рожевого" періоду творчості Пікассо, було написано взимку 1904-1905 років. Полотно розміром 1,2 на 1,8 метра було виставлене разом з іншими роботами іспанського художника, які знаходяться в нью-йоркському музеї, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на РІА Новини.