понеділок, 25 січня 2010 р.

Кількість жертв землетрусу в столиці Гаїті сягнула 150 тисяч осіб

КИЇВ, 25 січня. /УКРІНФОРМ/. Кількість жертв потужного землетрусу тільки в столиці Гаїті Порт-о-Пренсе сягнула 150 тисяч осіб, передає УКРІНФОРМ з посиланням на агентство Associated Press. За даними міністра інформації країни Марі-Лоранс Жослін Лассег (Marie-Laurence Jocelyn Lassegue), стільки тіл було поховано в братських могилах.
Міністр підкреслила, що до цієї кількості не входять жертви землетрусу в інших містах країни, а також ті, хто був похований або спалений родичами. "Ніхто не знає, скільки тіл поховано під завалами - двісті, триста тисяч? Хто знає загальну кількість жертв?", - сказала вона.
Уряд Гаїті вже оголосив про закінчення пошукових робіт, оскільки шансів знайти кого-небудь живим більш ніж за десять днів після землетрусу дуже мало. Як повідомлялося, рятівникам вдалося дістати більш ніж 130 людей, які вижили під уламками будівель. Останню знайшли в суботу - 24-річний гаїтянин 12 днів харчувався печивом, колою і пивом, оскільки землетрус застав його у продуктовій крамниці.
Влада і гуманітарні організації тепер мають намір зосередитися на допомозі людям, які втратили дах над головою, змушені жити у тимчасових таборах і яким гостро бракує продовольства і питної води.
Нагадаємо, землетрус магнітудою понад 7 балів стався на Гаїті 12 січня. Він став найбільш руйнівним у регіоні за всю історію спостережень.