четвер, 28 січня 2010 р.

Apple презентувала "революційний пристрій" - iPad

КИЇВ, 28 січня. (УКРІНФОРМ). Сьогодні компанія Apple презентувала iPad, революційний пристрій, що дає можливість користуватися інтернетом і електронною поштою, дивитися фотографії і відео, слухати музику, грати, читати електронні книги і багато іншого. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі компанії, передає УКРІНФОРМ.
Чутливий екран iPad з високою роздільною здатністю з підтримкою революційного інтерфейсу Multi-Touch дає змогу користувачам фізично взаємодіяти з додатками і контентом.
"iPad є втіленням наших найпередовіших технологій у надзвичайному революційному пристрої, за неймовірною ціною, - сказав Стів Джобс, глава корпорації Apple. - iPad започатковує принципово нову категорію пристроїв, що дасть можливість користувачам взаємодіяти зі своїми додатками і контентом у набагато ближчій, інтуїтивній і приємній формі, ніж будь-коли раніше".
iPad включає 12 додатків нового покоління з підтримкою Multi-Touch. Кожне з них працює як у книжній, так і в альбомній орієнтації, автоматично приймаючи потрібне положення для користувача при повороті пристрою. Високоточний інтерфейс Multi-Touch пропонує користувачам iPad унікальні можливості навігації в інтернеті, тепер цей процес стає неймовірно зручним і інтерактивним навіть порівняно із звичайним комп'ютером.
iPad доступний у двох модифікаціях: перша - з підтримкою безпроводових мереж Wi-Fi, і друга, працююча як у Wi-Fi, так і в 3G-мережах.
Сьогодні компанія Apple також представила новий комплект розробника ПЗ (SDK) для iPad, що є чудовою платформою, за допомогою якої розробники зможуть створювати надзвичайні додатки спеціально для iPad.
iPad будуть доступні у ряді авторизованих реселерів Apple. Вартість iPad і його доступність у конкретних країнах оголосять пізніше. Моделі iPad з Wi-Fi + 3G будуть доступні в США і деяких країнах, починаючи з квітня 2009. Інтернет-магазин iBookstore буде доступний в США у момент початку продажів.
Нагадаємо, що випустивши Apple II, компанія Apple зробила справжній переворот у сфері персональних комп'ютерів у 1970-х рр., а в 1980-х рр. продемонструвала принципово новий підхід до персонального комп'ютера, створивши Macintosh. Сьогодні, завдяки комп'ютерам, операційній системі OS X, пакету iLife і професійним додаткам, що отримали безліч винагород, Apple залишається головним новатором у галузі. Компанія Apple також зробила переворот у світі цифрового мультимедіа - завдяки своїм портативним музичним і відеоплеєрам iPod і інтернет-магазину iTunes - і вийшла на ринок мобільних телефонів з унікальним iPhone.