понеділок, 18 січня 2010 р.

У Голівуді вручили кінопремії "Золотий глобус"

КИЇВ, 18 січня. (УКРІНФОРМ). Сотні найвідоміших зірок кінематографа зібралися у готелі Beverly Hilton у Лос-Анджелесі на вручення премій "Золотий глобус", повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Бі-Бі-Сі.
Джеймс Кемерон отримав "Золотий глобус" як кращий режисер за фільм "Аватар". "Аватар" також названо кращою драмою року.
Стрічка "Парубоцька вечірка у Вегасі" (The Hangover) Тодда Філліпса стала кращою у категорії "мюзикл або комедія".
Фільми "Мені б у небо" Джейсона Рейтмана і "Дев'ять" Роба Маршалла лідирували по числу номінацій на премію, яка щорічно присуджується Голівудською асоціацією іноземної преси. Наприклад, картина "Мені б у небо" (Up in the air) з Джорджем Клуні у головній ролі претендувала відразу на шість нагород. У результаті, однак, цей фільм отримав тільки приз за кращий сценарій, а стрічці "Дев'ять" призи взагалі не дісталися.

Меріл Стріп була удостоєна "Золотого глобуса" за кращу жіночу роль у категорії музичних і комедійних фільмів за фільм "Джулі і Джулія", де вона зіграла ведучу кулінарної телепрограми.
Сандра Баллок отримала нагороду за кращу роль у драматичному фільмі "Невидима сторона" (The Blind Side), де зіграла жінку з американського півдня, що усиновила чорношкірого хлопчика.
У чоловіків у цій категорії був перший Джефф Бридж, якого відзначили за роль у фільмі "Божевільне серце" (Crazy Heart).
Актор Роберт Дауні-молодший отримав приз як кращий комедійний актор за роль в фільмі "Шерлок Холмс" Гая Річі.
Першим лауреатом "Золотого глобуса" стала комедійна актриса і ведуча ток-шоу Мо'Нік, яка виграла у номінації за кращу роль другого плану у фільмі "Дорогоцінна" (Precious).
Кристоф Вальц удостоївся призу кращому актору другого плану за роль в фільмі Квентіна Тарантіно "Безславні ублюдки".
У ході церемонії сер Пол Маккартні вручив приз фільму "Вгору" (Up) у категорії повнометражних мультиплікаційних картин. Цьому ж фільму - про немолодого чоловіка, який обв'язує свій будинок повітряними кулями і летить у Південну Америку - дістався приз за кращий оригінальний саундтрек.
Кращим іноземним фільмом була названа картина "Біла стрічка" (The White Ribbon) австрійського режисера Міхаеля Ханеке.
Актори Роберт Де Ніро і Леонардо Ді Капріо вручили нагороду голівудському режисеру Мартіну Скорсезе за видатні досягнення у сфері кінематографа.
У ході церемонії ряд учасників, у тому числі актриси Ніколь Кідман і Меггі Гілленхаал, закликали глядачів пригадати про долю тих, хто постраждав від землетрусу на Гаїті і допомогти їм пожертвуваннями.
Церемонія вручення "Золотого глобуса" проводиться у Голівуді з 1944 року.