вівторок, 26 січня 2010 р.

Минулої доби в Україні спожито рекордний обсяг електроенергії

ЖИТОМИР, 26 січня. /Наталія Міжигурська - УКРІНФОРМ/. Минулої доби в Україні спожито 30 600 мегават електричної енергії. Про це повідомив на обласній нараді в Житомирі міністр палива та енергетики України Юрій Продан, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
"Вчора ми мали найбільший максимум споживання потужності за останні три роки. Він становив 30 600 МВт електроенергії. Це серйозний показник", - зазначив урядовець. При цьому він зауважив, що енергетична система України сьогодні працює напружено, але в штатному режимі.
Юрій Продан наголосив, що економіка країни починає відроджуватися - це видно із збільшення енергоспоживання. Міністр також зазначив, що енергетична галузь країни відповідально підготувалася до осінньо-зимового періоду. Зокрема, нагромаджено рекордні обсяги власного українського вугілля на теплових електростанціях; повністю оплачено і є в наявності рекордні обсяги газу в сховищах "Нафтогазу"; атомні електростанції повністю забезпечені ядерним паливом. "Уперше в історї України ми маємо державний резерв власних запасів уранового концентрату. Ми його маємо для того, щоб забезпечити роботу 13 енергоблоків, а їх у нас усього - 15", - сказав Юрій Продан.
У нараді, на якій обговорювалися підсумки роботи промисловості Житомирщини за 2009 рік, розвиток промислового сектора економіки у 2010 році та надійне енергозабезпечення області, також взяли участь заступники міністра палива та енергетики, члени НКРЕ, заступники голови правління НАК "Нафтогаз України", голова облдержадміністрації Юрій Забела, голова обласної ради Віталій Француз, керівники міст та районів області.