пʼятницю, 29 січня 2010 р.

Знаменитого бабака Філа хочуть замінити роботом

КИЇВ, 29 січня. /УКРІНФОРМ/. Організація "Люди за етичне поводження з тваринами" (PETA) закликає пожаліти Панксутонського бабака Філа, який щороку 2 лютого "передбачає" настання весни, і пропонує замінити його роботом, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Рейтер.
Президент Клубу Бабака, який відповідає за організацію свята, Біл Ділі вважає, що це безглуздо. Проте PETA заявляє, що церемонія, яку відвідує близько 40.000 осіб, може негативно вплинути на здоров'я тварини, яка в цю пору року ще має знаходитися в сплячці.
Але Ділі не погоджується із твердженням PETA. Він говорить, що бабаки, можливо, вже поступово виходять із сплячки і у них починається шлюбний сезон. Ділі також відкинув усі звинувачення в тому, що клуб погано поводиться з Філом, сказавши, що найзнаменитіший "метеоролог" щороку проходить медичну перевірку і живе у загоні зоопарку, який провітрюється влітку і опалюється взимку. "З ним поводяться краще, ніж з середньостатистичною дитиною у Пенсильванії", - додав Ділі.
Бабак-робот не зможе також передати свій прогноз президентові клубу, який називає себе єдиною людиною, що знається на "мові бабаків". "Я не зможу розмовляти з роботом, - сказав Ділі. - Робот не вміє говорити мовою бабаків".