понеділок, 25 січня 2010 р.

Маля померло від чаю з горілкою, яку добавила в напій бабуся

ЛУЦЬК. /Зіновій Жижара - УКРІНФОРМ/. Трагічний і рідкісний випадок стався в одному з селищ Волині. Тут через алкогольне отруєння померло одинадцятимісячне маля, якому увечері бабуся, аби онучка не плакала і швидше заснула, добавила в чай горілку, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Спочатку смерть дитини автоматично "списали" на епідемію грипу. І лише коли експертиза виявила, що смерть настала через алкогольне отруєння, правоохоронці розпочали слідство. Воно й відтворило трагічну картину безвідповідальності й, можна сказати, неприпустимої неграмотності деяких батьків.
Бабуся, на яку лишили свою донечку батьки, ніяк не могла увечері вкласти спати онучку, що вередувала й плакала. Тож і додумалася добавити в її чай грамів тридцять горілки і напоїла маля. Дитина ніби заснула, але опівночі прокинулася, марячи. І тоді вже сама мама, не підозрюючи, що чай з горілкою, вдруге напоїла дитинча смертельним "коктейлем".
Уранці дитя, з яким коїлося щось незрозуміле, відвезли в лікарню. Але медики так і не змогли його врятувати.
За даними міліції, в названій сім'ї, що значилася як неблагополучна, горілку полюбляли всі дорослі. У тому числі й бабуся, проти якої тепер порушено кримінальну справу за статтею про вбивство через необережність. Вона передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.