неділю, 31 січня 2010 р.

Погода: початок лютого принесе ускладнення погодних умов

КИЇВ, 31 січня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Початок останнього місяця зими принесе в Україну ускладнення погодних умов. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.
Згідно з їхнім прогнозом, у понеділок, 1 лютого, в західних областях часом ітиме сніг. У північних, центральних та Одеській областях місцями йтимуть сильні опади. Подекуди відбуватиметься налипання мокрого снігу, наростатиме ожеледь, стелитиметься туман. Удень на Правобережжі та в Криму буде без істотних опадів.
Температура повітря в західних областях вночі та вдень становитиме 3-8° морозу, вночі місцями до 12°. На решті території вона варіюватиме вночі та вдень у межах 3° морозу - 3° тепла. В південних областях вночі буде близько 0°, вдень 2-7° тепла, в Криму вночі 1-6° тепла, вдень 4-9° тепла.
Вітер південно-східний з переходом на Правобережжі та в Криму на північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. На дорогах, крім півдня, ожеледиця.
У Києві та області у понеділок також відбуватиметься ускладнення погодних умов. Уночі та вранці пройде сильний, вдень невеликий мокрий сніг. Місцями відбуватиметься налипання мокрого снігу, ожеледь, туман, на дорогах ожеледиця. Температура повітря - від 3° морозу до 2° тепла зі зниженням до кінця дня до 4-6° морозу. Вітер південно-східний з переходом на західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с.