середу, 13 січня 2010 р.

Китайські вчені стверджують, що знайшли новий збудник вірусу СНІД

ПЕКІН, 12 січня. (Ольга Танасійчук - УКРІНФОРМ). Китайські вчені стверджують, що виявили досі невідомий науці вірус, який провокує СНІД. Про це повідомила служба новин "Чжунго ван", передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Відомо, що збудником синдрому набутого імунодефіциту є вірус імунодефіциту людини - ВІЛ. Група китайських учених (веб-ресурс не уточнює де вони працюють) вважає, що СНІД може бути викликаний ще одним вірусом, поки що недослідженим, вивчати його почали лише в цьому році. Аргументом служить той факт, що тисячі пацієнтів з діагнозом СНІД демонструють негативну реакцію на ВІЛ. Цей новий вірус, вважають учені, відрізняється більшою агресивністю при передачі через слину, ніж при статевих контактах.
Тим часом, з 16 січня на національному радіо Китаю стартує щотижнева програма, присвячена проблемам СНІД/ВІЛ. Вестимуть її люди, які самі заражені цим вірусом. А направлений проект, під назвою "Позитивна розмова", на підвищення рівня знань людей про захворювання і зменшення дискримінації щодо носіїв. Передбачається, що аудиторія програми становитиме 300 млн осіб.
За офіційними оцінками, кількість хворих і носіїв ВІЛ становить у Китаї 740 тис. осіб.